В Україні вдвічі зросла ціна на плодово-ягідну продукцію у порівнянні з минулим роком

Експерт із аграрних питань Дмитро Крошка прокоментував причини здорожчання вартості майже у 2 рази всього асортименту плодово-ягідної продукції.

Про це він повідомив у ефірі одного з телеканалів.

«Що стосується цін, всі вже і так, думаю, бачать, що на сьогоднішній день ми маємо вдвічі подорожчання на майже весь асортимент плодово-ягідної галузі», – заявив експерт.

За словами Крошки, стрімке здорожчання плодово-ягідної продукції пов’язане з її дефіцитом. Причому зростання цін на зазначений товар відбулося під час його оптової реалізації.

«Адже садівник із поля чи саду відвантажує перший урожай по 17-18 гривень. Тепер можете порахувати логістику, націнку торгових мереж і так далі. Зараз ми маємо ціну на яблука не менше 12-15 грн. Про що це говорить? У порівнянні з минулим роком зараз маємо підтвердження збільшення вартості цього товару у два рази. Маємо і дефіцит сировини за рахунок низької зав’язі плодів», – зазначив експерт.

Він додав, що ціна на ягідні культури не так відчутно зросла, як на яблука та груші. 

Нагадаємо, президент асоціації фермерів і приватних землевласників Іван Томич заявив про зростання цін на хліб, молоко і м’ясо, а також на овочі борщового набору.

Comments are closed.